torsdag 26 januari 2017

Acrylio - Designlampor i Akrylglas

Den populära serien Acrylio från AZzardo Design innehåller totalt åtta moderna designlampor tillverkade med vitt glas som omringas eller täcks över av kulor gjorda av akrylglas. Här hittar du en bordslampa, en vägglampa och sex stycken snygga taklampor i olika storlekar. Det finns två plafonder som är 50cm och 67cm i diameter, tre takpendlar som är 37cm, 50cm och 57cm samt Acrylio XXL som är hela 150cm i diameter.




Armaturerna från serien Acrylio tillför en klinisk och modern känsla i de rum de placeras och de gör sig därför bäst i vardagsrum eller välstädade sovrum. Den mindre plafondlampan är lagom i storlek att sätta i en hall medan den större kan kännas inträngd om det inte handlar om en stor och bred hall.
Att ljussätta ett rum med enbart lampor från Acrylio-serien utan att ha några andra ljuskällor är en idé som är mycket lyckad. Gillar man designen kan man inte få för mycket av den.

Acrylio XXL är AZzardo's största taklampa med sina 150cm och är inte att rekommendera för den lilla lägenheten. Istället fyller den sin funktion fullt ut ovanför stora bord eller i lobbyn på till exempel ett hotell. Armaturen är mycket mäktig och känns utan tvekan lyxig och välkomnande. Samtidigt är den behaglig och fascinerande att beskåda. Tanken med konkavt format glas blir extra lyckad här när lampan är så stor.


Att tänka på
Armaturerna i serien Acrylio är som tidigare nämnts och som namnet även antyder tillverkade av bland annat akrylglas. Detta är ett ämne som kan skadas vid kontakt med alkohol, aceton och syror. Rengöring av den här sortens lampor bör därför endast göras med en fuktig trasa utan rengöringsmedel.

torsdag 19 januari 2017

Smart LED Belysning med Rörelsevakt

Star Trading's smarta LED lampor är riktigt användbara och genomtänkta. Förutom lamporna med klickdimrings funktion finns även två LED lampor med inbyggd rörelsevakt och ljussensor samt en plafond med rörelsevakt. Rörelsevakten innebär att lampan endast tänds när den känner av rörelser och släcks en kort stund efter att till exempel någon gått förbi. Ljussensorn gör så att lampan hålls släckt när det är ljust och endast fungerar vid mörker.

Kombinationen med rörelsevakt och ljussensor gör att du får den absolut mest energisnåla belysningen du kan få. Det finns ju ingen anledning att belysningen ska slå på och vara tänd när det är ljust i omgivningen.
Den här typen av LED belysning är perfekt för belysning i trapphus, i källare, garage med mera. Lamporna detta handlar heter 357-08 och 357-09 och de fungerar både genom glas- och plastkupor.



Plafonden Integra har också inbyggd rörelsevakt men inte ljussensor. Det är inte för att man snålat in på den funktionen utan för att den ska passa lite andra användningsområden. Armaturen finns i två versioner med IP20 och IP44. Denna är utmärkt på platser där man trots omgivningens ljus vill att belysningen alltid ska vara tänd när man är där. Framför allt gör den sig därför bra som badrumsbelysning. På platser där det konstant är dåligt ljus som i vissa, trapphus, källare och korridorer är den också mycket användbar och smart då den är energisnål och är på endast när man vill att den ska vara det. Detta utan att man behöver göra något.
Integra är enkelt utformad med en diodplatta i metall och kåpa i opal. Plafonden går att montera lika bra på väggar som i tak. När den är tänd förbrukar den endast 17W och ger ett varmvitt ljus med 1000 lumen. Den inbyggda drivern gör att den enkelt kopplas in till 230V.

Anlita alltid en elektriker för elinstallationer i ditt hem!




måndag 9 januari 2017

Nya läckra takplafonder

AZzardo Design's produktkatalog för 2017 innehåller ett stort antal spännande nyheter. Man har gjort satsningar åt olika håll. Bland annat på väldekorerade och utsmyckade lampor med detaljer av kristall och glas. En stil som i första hand inte förknippas som särskilt skandinavisk men som ändå med största säkerhet faller vissa i smaken även här.
Några av de nya produkterna som försetts med den här typen av exklusiv design är de nya takplafonderna. Plafonder är den typen av taklampor som sitter tätt intill taket eller där ljuskällan sitter högt, till skillnad från hos takpendlar där hela armaturen hänger ner från taket. Ofta i vajrar eller bara i strömsladden. Plafonder finns även för montering på väggar och mindre takplafonder kan användas både i tak och på väggar.

Här ovan presenteras några av de nya takplafonderna från AZzardo Design. Exklusiva genom deras intressanta design samt valet av material.
Vi har till exempel plafonden Sugar som kommer från en serie armaturer i samma stil. Armaturen har en stomme i krom med en skärm tillverkad i tätt mönstrad akryl vilket gör att den påminner om en sockerbit. När lampan tänds sprids ljuset i akrylglaset på ett läckert sätt. Ljuset blir mjukt och gnistrande på samma gång.
Armaturerna Gallant Square och Gallant Round är platta taklampor som endast är 8cm respektive 10cm höga. De är LED plafonder som är utsmyckade med mönstrat glas på sidorna. Eftersom kanterna inte är helt förslutna sprids en liten del av ljuset ut genom glaset. 

För att titta mer på dessa och andra snygga takplafonder klicka här.