måndag 27 mars 2017

AZzardo Design Brighton - Moderna Taklampor i Krom och Kristall

Brighton består av belysta ringar som hänger i tunna vajrar ner från taket och finns i två versioner, med en eller tre ringar. Här är två moderna och exklusiva taklampor som har en glansig kromad utsida och den inre delen av ringarna är belyst med varmvit LED belysning.

Taklamporna Brighton 1 och Brighton 3 från AZzardo Design släpptes först på prov i versioner där ljuskällorna täcktes av akrylglas. Resultatet var bra men inte helt ultimat eftersom ljuspunkterna från LED dioderna syntes genom akrylglaset som vita prickar. Det är vanligt att det blir så och flertalet LED armaturer på marknaden har detta. AZzardo ville dock som vanligt uppnå en högre nivå och bytte därför ut akrylglaset mot vackra K9 kristaller innan de på allvar släpptes ut på marknaden. Kristallerna gör en fantastisk funktion och fångar upp och sprider ljuset på ett jämnt och mycket effektfullt sätt utan att ljuspunkterna syns. Tvärt om blir ljusspridningen nu mer nyanserad av effekterna som kristallarna ger.

Båda armaturerna är relativt breda med en diameter på 80cm. Eftersom de annars är nätta i sin utformning är de ultimata som belysning över soffbord eller som takpendlar i mindre sovrum med en kortare vajerlängd. Brighton 3 kan du göra en vidare egen design på genom att trixa med vajrarnas längder och på det sättet ändra lampans design.

Läs mer om AZzardo Brighton

måndag 13 mars 2017

Nya Skoff Moderno

LED armaturerna i Skoff's serier Moderno Elegante och Moderno Elisse har uppmärksammats för sin moderna och läckra design. Faktum är att dessa armaturer var bland de första riktigt väldesignade lamparmaturer där man använt integrerad LED belysning och armaturerna gick att få med antingen varmvitt eller kallvitt ljus.

När LED var nytt fanns det inget sätt att dimra belysningen. Skoff gjorde därför en lösning till Moderno serien där man kunde koppla lamporna till en dubbel strömbrytare och ha lamporna tända med halv eller full effekt.

Nu har serien Moderno fått sig ett riktigt ansiktslyft. De nya LED armaturerna med nytt styrdon går både att dimra och byta färgtemperatur på. På det sättet går det att uppnå exakt önskad belysning för den plats man installerar Moderno på. Armaturerna finns i två versioner och styrs antingen med fjärrkontroll eller genom ljusstyrningssystemet DALI. I och med detta finns smidiga lösningar både för att använda armaturerna för privat bruk och i kommersiella byggnader så som kontor, hotell med mera.
Skoff har även tagit fram ett nytt system som de kallar för &More som bland annat innehåller en konverterare från wi-fi till RF signal. För den som önskar kan man därför använda sin mobiltelefon eller surfplatta för att styra sin Moderno LED armatur istället för den medföljande fjärrkontrollen. Konverteraren ingår inte utan säljs som extra tillbehör.

I Moderna serien finns taklampor, vägglampor och fristående golvlampor där Elegante har raka glasskivor och Elisse har lätt böjda skivor. Utöver glas är armaturerna tillverkade i aluminium.

Mer information om Skoff Moderno finns hos Amazing LED Design.