lördag 23 juni 2018

Nyheter inom Utomhusbelysning från AZzardo Design

Modern Utomhusbelysning
Vårt nya intressanta sortiment utomhusbelysning från AZzardo Design passar både på offentliga platser och hemma hos villaägaren som vill ha sin trädgård och fasad upplyst med belysning som ger ett modernt och lyxigt intryck.
Bland våra nyheter finns ett antal vägglampor, både med och utan up & down belysning, takplafonder för utomhusbruk som kan användas vid entrén till trappuppgångar eller vid ytterdörren på villor samt några pollare för belysning av parker, gångpassager och växter i trädgårdar.

Takplafonderna samt vissa väggarmaturer har diskret design vilket gör att de även passar för viss typ av belysning inomhus. Eftersom samtliga armaturer har kapslingsskydd mellan IP44 och IP65 kan de bland annat användas som badrumsbelysning.

AZzardo Designs lampor utomhus drivs samtliga med 230V och måste installeras av en ackrediterad elektriker. Utomhuslamporna är rustika och tillverkade i aluminium och metall som är lackerad i mörkgrått, ljusgrått eller vitt.
Flertalet är LED armaturer med inbyggda LED lampor, medan några behöver kompletteras med externa ljuskällor. I dessa fall rör det sig om spotlights med GU10 sockel och självklart finns ett stort utbud LED spotlights att välja mellan med olika ljusstyrkor, färgtemperaturer och möjligheten att kunna dimra med olika tekniker.
De armaturer som har inbyggda LED ljuskällor ger ett klart och behagligt varmvitt sken på 3000 Kelvin. När det gäller fasad och trädgårdsbelysning fokuserar många på att lysa upp på ett lyckat sätt sommartid när växterna är gröna och blommar. Det finns en hel del knep man kan ta till för att lyckas med detta, men tänk på att vår mörkaste och längsta tid är vintern. Ett sken på 3000 Kelvin upplevs precis lagom varmt för att speglas snyggt i vit snö. Vitt sken på runt 4500 Kelvin blir väldigt vitt i snö. Ljuset upplevs kliniskt likt en upplyst ishockeyrink medan ett kallvitt ljus som reflekteras i snö blir näst intill blått.

De fördelar som finns med ett kallare ljus är att det upplevs som starkare, men många tröttnar förr eller senare på det kalla ljuset. Har då belysningsarmaturen inbyggd ljuskälla som inte går att byta ut måste hela armaturen bytas vilket är ett onödigt stort projekt. Vitt eller kallvitt ljus i utomhusbelysning kan däremot vara ett bra val för LED strålkastare eller annan belysning för bland annat uppfarter och parkeringsplatser.
AZzardo Designs beslut att sätta varmvita LED lampor i alla sina LED armaturer utomhus känns därför både klokt och genomtänkt.

För att ta del av samtliga fasad- och trädgårdsbelysningar som Amazing LED Design erbjuder klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar