torsdag 26 januari 2017

Acrylio - Designlampor i Akrylglas

Den populära serien Acrylio från AZzardo Design innehåller totalt åtta moderna designlampor tillverkade med vitt glas som omringas eller täcks över av kulor gjorda av akrylglas. Här hittar du en bordslampa, en vägglampa och sex stycken snygga taklampor i olika storlekar. Det finns två plafonder som är 50cm och 67cm i diameter, tre takpendlar som är 37cm, 50cm och 57cm samt Acrylio XXL som är hela 150cm i diameter.
Armaturerna från serien Acrylio tillför en klinisk och modern känsla i de rum de placeras och de gör sig därför bäst i vardagsrum eller välstädade sovrum. Den mindre plafondlampan är lagom i storlek att sätta i en hall medan den större kan kännas inträngd om det inte handlar om en stor och bred hall.
Att ljussätta ett rum med enbart lampor från Acrylio-serien utan att ha några andra ljuskällor är en idé som är mycket lyckad. Gillar man designen kan man inte få för mycket av den.

Acrylio XXL är AZzardo's största taklampa med sina 150cm och är inte att rekommendera för den lilla lägenheten. Istället fyller den sin funktion fullt ut ovanför stora bord eller i lobbyn på till exempel ett hotell. Armaturen är mycket mäktig och känns utan tvekan lyxig och välkomnande. Samtidigt är den behaglig och fascinerande att beskåda. Tanken med konkavt format glas blir extra lyckad här när lampan är så stor.


Att tänka på
Armaturerna i serien Acrylio är som tidigare nämnts och som namnet även antyder tillverkade av bland annat akrylglas. Detta är ett ämne som kan skadas vid kontakt med alkohol, aceton och syror. Rengöring av den här sortens lampor bör därför endast göras med en fuktig trasa utan rengöringsmedel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar