måndag 9 januari 2017

Nya läckra takplafonder

AZzardo Design's produktkatalog för 2017 innehåller ett stort antal spännande nyheter. Man har gjort satsningar åt olika håll. Bland annat på väldekorerade och utsmyckade lampor med detaljer av kristall och glas. En stil som i första hand inte förknippas som särskilt skandinavisk men som ändå med största säkerhet faller vissa i smaken även här.
Några av de nya produkterna som försetts med den här typen av exklusiv design är de nya takplafonderna. Plafonder är den typen av taklampor som sitter tätt intill taket eller där ljuskällan sitter högt, till skillnad från hos takpendlar där hela armaturen hänger ner från taket. Ofta i vajrar eller bara i strömsladden. Plafonder finns även för montering på väggar och mindre takplafonder kan användas både i tak och på väggar.

Här ovan presenteras några av de nya takplafonderna från AZzardo Design. Exklusiva genom deras intressanta design samt valet av material.
Vi har till exempel plafonden Sugar som kommer från en serie armaturer i samma stil. Armaturen har en stomme i krom med en skärm tillverkad i tätt mönstrad akryl vilket gör att den påminner om en sockerbit. När lampan tänds sprids ljuset i akrylglaset på ett läckert sätt. Ljuset blir mjukt och gnistrande på samma gång.
Armaturerna Gallant Square och Gallant Round är platta taklampor som endast är 8cm respektive 10cm höga. De är LED plafonder som är utsmyckade med mönstrat glas på sidorna. Eftersom kanterna inte är helt förslutna sprids en liten del av ljuset ut genom glaset. 

För att titta mer på dessa och andra snygga takplafonder klicka här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar