torsdag 19 januari 2017

Smart LED Belysning med Rörelsevakt

Star Trading's smarta LED lampor är riktigt användbara och genomtänkta. Förutom lamporna med klickdimrings funktion finns även två LED lampor med inbyggd rörelsevakt och ljussensor samt en plafond med rörelsevakt. Rörelsevakten innebär att lampan endast tänds när den känner av rörelser och släcks en kort stund efter att till exempel någon gått förbi. Ljussensorn gör så att lampan hålls släckt när det är ljust och endast fungerar vid mörker.

Kombinationen med rörelsevakt och ljussensor gör att du får den absolut mest energisnåla belysningen du kan få. Det finns ju ingen anledning att belysningen ska slå på och vara tänd när det är ljust i omgivningen.
Den här typen av LED belysning är perfekt för belysning i trapphus, i källare, garage med mera. Lamporna detta handlar heter 357-08 och 357-09 och de fungerar både genom glas- och plastkupor.Plafonden Integra har också inbyggd rörelsevakt men inte ljussensor. Det är inte för att man snålat in på den funktionen utan för att den ska passa lite andra användningsområden. Armaturen finns i två versioner med IP20 och IP44. Denna är utmärkt på platser där man trots omgivningens ljus vill att belysningen alltid ska vara tänd när man är där. Framför allt gör den sig därför bra som badrumsbelysning. På platser där det konstant är dåligt ljus som i vissa, trapphus, källare och korridorer är den också mycket användbar och smart då den är energisnål och är på endast när man vill att den ska vara det. Detta utan att man behöver göra något.
Integra är enkelt utformad med en diodplatta i metall och kåpa i opal. Plafonden går att montera lika bra på väggar som i tak. När den är tänd förbrukar den endast 17W och ger ett varmvitt ljus med 1000 lumen. Den inbyggda drivern gör att den enkelt kopplas in till 230V.

Anlita alltid en elektriker för elinstallationer i ditt hem!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar